Kies de ochtendroutine die bij jouw persoonlijkheid past!

Elke ochtend met een glimlach uit je bed stappen, vol energie om de dag op een goede manier te beginnen: dit klinkt voor veel mensen als een soort droom. Het is ongelooflijk moeilijk om gedisciplineerd de dag te starten, maar als je dit een paar ochtenden gedaan hebt, merk je dat een vaste ochtendroutine heel fijn uitpakt. Deze structuur zorgt ervoor dat je beter in je vel zit, en dat je meer energie overhoudt voor belangrijke dingen in het leven. Maar, welke ochtendroutine past bij jouw persoonlijkheid? Check dat hier!

Een uitgebreide routine

Sommige mensen hebben baat bij een rustige en uitgebreide routine in de ochtend. Deze mensen zetten hun wekker 15 minuten voordat ze daadwerkelijk uit bed moeten, en staan dan rustig op. Ze lopen naar hun kledingkast en zoeken op hun gemak een geschikte outfit voor de dag uit. Vervolgens lopen ze rustig naar de douche voor een douchesessie van 10 minuten, heerlijk warm worden en de slaap wegspoelen. Daarna lopen ze rustig naar beneden om ontbijt te maken en lunch te smeren voor de rest van de dag. Ook worden er andere snacks gepakt en de tas ingepakt om de rest van de dag goed door te kunnen komen. Lekker voor de spiegel je skin care doen onder het genot van een gezellig deuntje in de ochtend. Na het poetsen van de tanden, is het tijd voor make-up (als vrouw zijnde). Na het aanbrengen van de make-up, is deze persoon klaar om de dag te beginnen!

Een snelle routine

Iedereen in de wereld heeft altijd haast. Dat is ook terug te zien in de soorten ochtendroutines die er bestaan. Deze persoon blijft zo lang mogelijk in bed liggen, sprint daarna uit bed om de eerste de beste outfit bij elkaar te sprokkelen. Vervolgens rent deze persoon naar beneden om ontbijt te maken, terwijl hij of zij tegelijkertijd zijn of haar telefoon checkt. Het ontbijt wordt als het ware naar binnen geschrokt, en ook tijdens het tandenpoetsen worden de mails nog even gecontroleerd voordat het werk begint. Op deze manier bereidt deze persoon zijn of haar dag voor: een snelle ochtendroutine bestaat vaak uit het combineren van diverse zaken. Op deze manier behaal je flink wat tijdswinst. Ideaal voor mensen die graag lang in bed blijven liggen en hun slaap zo hoog mogelijk in het vaandel hebben staan.

Een gezonde routine

Veel mensen willen graag een gezonde ochtendroutine, maar het is best lastig om dit te realiseren. Deze mensen starten vaak met een gezond ontbijt met veel eiwitten, vaak kwark met noten en wat fruit. Dit type mens gaat in de ochtend ook koud douchen. Een koude douche geeft het immuunsysteem een grote boost en zorgt ervoor dat virussen minder vat op je kunnen krijgen. Zeker handig in de herfst en winter. Ook slapen deze mensen minstens 8 uur per dag, zodat ze voldoende energie hebben om de rest van de dag door te komen.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *