Bezoek een van de meest romantische steden met jouw geliefde

Willen jij en jouw geliefde een mooi jubileum vieren, gaan jullie een keer op pad zonder de kinderen of is dit jullie eerste tripje samen? Geniet dan van een weekendje weg in een van de meest romantische steden van Europa. Reis snel af naar Frankrijk, Italië of Denemarken en geniet van quality time samen.

Parijs, de stad van de liefde

De Franse hoofdstad Parijs mag niet in dit lijstje ontbreken, omdat het bij veel mensen bekend staat als de stad van de liefde. Tijdens een weekend in Parijs kan je samen veel romantische activiteiten ondernemen. Begin de dag met een heerlijk ontbijtje in een knus Frans café en wandel daarna door de sfeervolle straten van de stad. Een bezoek aan de Eiffeltoren mag niet ontbreken tijdens een weekendje Parijs. Doe dit niet overdag, maar ’s avonds. De verlichting van het gebouw zorgt voor een super romantisch uitzicht.

Boottrip over de Venetiaanse grachten

Naast Parijs is Venetië voor veel mensen een van de meest romantische bestemmingen. Hier maak je samen een tochtje over de wateren van de stad, in een gondel. Vanaf het water heb je prachtig uitzicht over Italiaanse paleizen en andere historische gebouwen. Doe je dit tijdens de zonsondergang, dan is de gondelvaart nog romantischer. Sluit de dag af in een gezellig restaurant in het centrum. Want zoals we allemaal weten: liefde gaat door de maag. In Venetië geniet je van heerlijke pizza’s en pasta’s tijdens de lunch of het avondeten.

Uitzicht over Kopenhagen vanaf de Ronde Toren

Naast de typische romantische bestemmingen zijn er ook steden waar je niet meteen aan denkt voor een weekendje weg met jouw geliefde, zoals Kopenhagen. Deze stad staat niet bekend om zijn romantiek, maar is een leuke bestemming samen met jouw wederhelft. In Kopenhagen bezoek je allerlei bezienswaardigheden en geniet je van het uitzicht van de stad vanaf de Ronde Toren, gelegen in het stadscentrum. Het stadssymbool van Kopenhagen, de Kleine Zeemeermin, moet je gezien hebben tijdens een bezoek aan de stad.

Gooi drie muntjes in het water bij de Trevifontein in Rome

Naast Venetië is er nog een Italiaanse stad die perfect is voor een romantisch weekendje weg: Rome. Je kan hier samen genieten van alle prachtige, historische gebouwen en heerlijk eten in sfeervolle restaurants. Een stadswandeling tijdens zonsondergang zal al de verliefde gevoelens helemaal naar boven brengen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Trevifontein, gelegen aan het plein Piazza di Trevi. Volgens een traditie trouw je met jouw geliefde als je drie muntjes over je linkerschouder in het water van de fontein gooit, terwijl je er met je rug naartoe staat.

Kortom, Europa heeft genoeg te bieden voor verliefde stelletjes in een van de vele romantische steden. Kies jij voor Parijs, de stad van de liefde, een romantische Italiaanse stad of breng jij een bezoek aan het mooie Kopenhagen samen met jouw wederhelft?


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *