Enkele handige tips om meer te bewegen

Enkele handige tips om meer te bewegen

Hoe vaak heb je al niet tegen jezelf gezegd dat het de hoogste tijd is om meer te gaan bewegen? Ongetwijfeld al heel vaak, net zoals de meesten onder ons. Het goede voornemen is er wel, maar hoe pak je het nu in de praktijk aan? Er zijn altijd wel excuses te vinden om dat meer bewegen nog even uit te stellen, toch?

Goed nieuws! Je hoeft niet eens zoveel tijd vrij te maken om meer te bewegen. Enkele kleine aanpassingen in je dagelijkse routine brengen je al een heel eind op weg.

De voordelen van meer bewegen

Meer bewegen is gezond, dat wist je al, maar weet je ook waarom? Niet alleen geef je zo klachten en aandoeningen minder kans, het helpt je ook om te ontspannen en tot rust te komen.

Niets dan voordelen en hoog tijd om aan de slag te gaan dus.

Zo doe je het

Voor wie zich nu al zorgen maakt, nee je hoeft echt geen uren per dag in de sportschool door te brengen om meer te bewegen. Er zijn zoveel kleinere manieren te vinden die al een groot effect zullen hebben. We zetten de belangrijkste en makkelijkste even voor je op een rijtje.

Ga wat vaker te voet of neem de fiets

Sta jij er wel eens bij stil hoe veel keer je onbewust in de auto stapt, terwijl je net zo goed te voet of met de fiets zou kunnen gaan? Als je er een gewoonte van zou maken om niet langer met de auto naar de winkel te gaan of om samen met de kinderen naar school te wandelen, heb je al meteen een aanzienlijk hoger aantal stappen per dag en dus meer beweging.

Neem wat vaker de trap

Het is toch zo makkelijk om op kantoor snel de lift te nemen. In geen tijd ben je op de verdieping waar je moet zijn en het kost je geen enkele moeite. Stel je eens voor hoeveel extra beweging het je zou opleveren als je iedere keer de trap zou nemen in plaats van de lift. Traplopen is behoorlijk intensief en levert je meteen een flink voordeel op.

© Pexels.com

Zoek een sportbuddy

Wil je toch graag gaan sporten? De gouden tip die we hier kunnen meegeven, is het zoeken van een sportbuddy. Door niet alleen te sporten sla je minder makkelijk een sessie over en bovendien is het ook gewoon veel leuker met twee. Samen sporten, betekent elkaar motiveren en samen aan jullie gezondheid en conditie werken. Zoek dus vandaag nog een leuke sport en maak je vriend of vriendin warm om met je mee te doen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *