Horoscoop maagd

Horoscoop Maagd

Wanneer je geboren bent tussen 23 augustus en 22 september, dan is Maagd jouw astrologische zonneteken. Welke eigenschappen worden toegeschreven aan Maagden? Hoe gedraagt een typische Maagd zich op vakantie of op de werkvloer? Hoe zijn mensen met het sterrenbeeld Maagd in een liefdesrelatie? En met welke sterrenbeelden hebben Maagden vaak een succesvolle relatie? Hieronder vind je antwoorden op die vragen over het sterrenbeeld Maagd.

Karakter van een Maagd

In de omgang zijn typische Maagden dikwijls aardig en attent, maar ze komen ook gesloten over. Een Maagd praat niet graag over gevoelens en wil dingen het liefst op een nuchtere manier bekijken. Mensen met het sterrenbeeld Maagd maken vaak plannen voor zichzelf en werken dan hard aan de realisering daarvan, zonder daar veel over te vertellen aan andere mensen.

Maagden hebben vaak goede bedoelingen. Ze willen zich eerlijk en oprecht gedragen. Ook kunnen ze heel zorgzaam zijn. Maar ze willen vooral niet dat iemand in hun ziel kan kijken.

Moeilijk in te schatten

Door hun gesloten karakter zijn typische Maagden moeilijk in te schatten voor vrienden, familie en collega’s. Wat vindt de Maagd nou echt ergens van? Dat zullen ze niet snel vertellen. Een echte Maagd vertelt bijvoorbeeld ook niet snel dat hij boos op je is. Hij zal proberen de confrontatie uit de weg te gaan. Als je uiteindelijk echter wel een discussie of ruzie met een Maagd krijgt, dan kan dat heftiger verlopen dan je oorspronkelijk had verwacht. Wanneer een boze Maagd zich eerlijk uitspreekt, dan blijkt hij vaak ontzettend eigenwijs te zijn en niet van plan om naar jouw argumenten te luisteren.

Wat zijn de positieve eigenschappen van een Maagd?

Welke goede eigenschappen worden in de astrologie vaak toegeschreven aan het sterrenbeeld Maagd? Een echte Maagd stelt zich vaak bescheiden op in het openbaar. Het zijn harde werkers. Ze zijn vaak erg zelfstandig en kunnen goed zelf problemen oplossen. Een echte Maagd levert vaak kwalitatief goed werk af; ze haten slordigheid.

Een Maagd heeft vaak een sterk moreel kompas. Hij wil geen dingen doen die tegen zijn principes ingaan. Mensen met dit sterrenbeeld proberen heel oprecht, maar ook nuchter in het leven te staan.

Wat zijn de negatieve eigenschappen van een Maagd?

Welke negatieve eigenschappen worden dikwijls toegeschreven aan Maagden? Diverse goede eigenschappen van de Maagd hebben duidelijk ook hun negatieve keerzijde. Doordat Maagden graag zelfstandig werken en sterk op hun eigen morele kompas varen, zijn ze vaak ook erg eigenwijs. Ze weigeren dikwijls om adviezen en hulp van anderen te accepteren. Ook geven ze niet snel hun ongelijk toe. Omdat een echte Maagd qua arbeidsethiek en moreel kompas streng voor zichzelf is, kan zo’n Maagd ook weleens hard en kritisch over andere mensen denken.

Hoe is een Maagd in de liefde?

Mensen met het sterrenbeeld Maagd houden vaak niet erg veel van flirten. Voor een echte Maagd is de liefde niet een spel, maar een heel serieuze zaak. Vaak denken Maagden jarenlang na over de grote vraag: welke soort partner zou het beste bij mij passen? Een typische Maagd wil de liefde heel pragmatisch en nuchter benaderen. Het liefst wordt zo’n echte Maagd niet afgeleid door dingen zoals romantiek en hormonen. Zo’n Maagd zal in de liefde dus zeker niet veel haast hebben, maar juist heel kieskeurig zijn. Als de Maagd echter het idee heeft dat hij uiteindelijk heel rationeel ‘de ware’ heeft gevonden, dan is zo’n Maagd bereid om heel ver te gaan om daadwerkelijk een relatie met die ‘ware’ te krijgen.

Hoe is het om een relatie met een Maagd te hebben?

Wanneer een Maagd uiteindelijk een relatie heeft met ‘die ene ware’, dan kan een typische Maagd zich in die relatie heel betrouwbaar, behulpzaam, bescheiden en zorgzaam opstellen. Een echte Maagd is beslist geen vreemdganger. Het introverte karakter van een typische Maagd is echter wel vaak een probleem in een liefdesrelatie. Zelfs partners die jarenlang een relatie met een Maagd hebben, kunnen vaak niet doorgronden wat diegene echt vindt en voelt. Als er relatieproblemen ontstaan, dan kan de Maagd daar vaak niet goed over praten.

Geen avontuur

Wie een avontuurlijk leven zoekt, moet overigens vooral niet een relatie met een typische Maagd beginnen. Het liefst hebben Maagden relatief saaie levens. Ze haten verrassingen en onvoorspelbare dingen.

© Pexels.com

Betrouwbaar, maar star

Een echte Maagd houdt zich graag aan beloftes en probeert bijvoorbeeld ook op tijd te komen bij afspraken. Hierbij komt echter vaak weer een starre kant van het karakter van de Maagd naar voren. Zo hard als de Maagd voor zichzelf kan zijn, zo hard kan hij of zij eveneens voor anderen zijn. Ook als een partner om goede redenen niet op tijd kan komen, of heel goede argumenten heeft om een eerdere belofte bij nader inzien toch niet na te komen, dan kan een echte Maagd daar toch woedend om worden. De typische Maagd kan dan weigeren om naar de goede redenen of argumenten te luisteren.

Maagd en seks

Hoe zijn mensen met het sterrenbeeld Maagd tussen de lakens? Op dit gebied zijn Maagden heel anders dan de meeste sterrenbeelden. Eigenlijk is het ontzettend prijzenswaardig hoe een typische Maagd omgaat met seks. Aan het begin van een relatie kan een Maagd nog wat aarzelend en aftastend zijn tussen de lakens. In tegenstelling tot de meeste sterrenbeelden worden Maagden in de loop van een relatie echter steeds beter in het seksueel bevredigen van hun partner en zichzelf. Een Maagd ziet zijn of haar seksleven vaak echt als een leerproces. Verwacht van een typische Maagd overigens niet vaak spontane vrijpartijen op onverwachte momenten. Een echte Maagd bedrijft de liefde het liefst op een lang vooraf bepaald moment. De Maagd heeft dan van tevoren ook vaak al goed bedacht wat hij of zij tijdens die seks allemaal wel of niet zal gaan doen.

Met welke sterrenbeelden is een Maagd een goede match in de liefde?

Wat zijn volgens de astrologie de beste sterrenbeelden voor een Maagd om een relatie mee te beginnen? Er lijkt weinig twijfel over te bestaan dat de Stier in theorie de beste match is voor een liefdesrelatie met een Maagd. De Stier en de Maagd vertrouwen elkaar. Zo’n relatie tussen die twee sterrenbeelden is vaak erg stabiel. Voor de buitenwereld kan de relatie zelfs nogal saai lijken, maar de Stier en de Maagd zijn in de praktijk dikwijls ontzettend gelukkig met elkaar in de liefde. Ook met een Steenbok kan een Maagd vaak een stabiele relatie hebben.

Met welke sterrenbeelden is een Maagd een slechte match in de liefde?

Wat zijn sterrenbeelden waarmee een Maagd vaak geen gelukkige relatie heeft? Een relatie tussen een Maagd en een Leeuw kan vaak ronduit rampzalig aflopen. De Leeuw is immers erg extravert en heeft een hoog zelfbeeld. De Maagd kan zich lange tijd kapot ergeren aan de vele zelfingenomen monologen die de Leeuw over zichzelf houdt. De introverte Maagd wil echter geen ruzie en zal zich daarom hierover niet snel uitspreken tegen de Leeuw. Maar als dat uiteindelijk toch gebeurt, dan kan het een knallende ruzie worden. Vooral ook omdat de Leeuw en de Maagd allebei er niet goed in zijn om toe te geven dat ze ergens ongelijk in hebben.

Tussen een Maagd en een Tweeling gaat het ook vaak mis in een liefdesrelatie. De Maagd is immers heel stipt, terwijl de Tweeling dikwijls slordig is. Dat zorgt voor een steeds grotere ergernis bij de Maagd. Op een dag komt dit tot ontploffing. Een Boogschutter is ook vaak een rampzalige combinatie met een Maagd. Veel te graag wil een typische Boogschutter erop uit trekken en avonturen beleven, terwijl een echte Maagd juist veel liever thuisblijft en een rustig bestaan heeft. Ook is een Boogschutter veel te eigenzinnig. Die wil zich niet vastpinnen aan gezamenlijke regels in een relatie, terwijl een echte Maagd juist wel duidelijke regels wil stellen. Tussen een Waterman en een Maagd zal het in een relatie ook vaak foutgaan. Een echte Waterman heeft veel te veel vooruitstrevende, idealistische plannen, terwijl een echte Maagd juist dingen zo lang mogelijk hetzelfde wil houden. Een typische Maagd probeert controle te houden over het bestaan en is conservatief, terwijl de Waterman juist progressief is en droomt van nieuwe avonturen.

Een Maagd op vakantie

Een echte Maagd houdt ook op vakantie niet van avonturen. Het liefst heeft hij van tevoren heel goed gepland wat hij gaat doen. Een typische Maagd wil op vakantie bovendien, geheel volgens het oude motto van de Romeinse schrijver Horatius, ‘het nuttige met het aangename verenigen’. In de praktijk betekent dit vaak dat een Maagd op vakantie zoekt naar een balans tussen ontspanning en educatie. Hij wil graag goed uitrusten op z’n vakantielocatie, maar hij wil ook dingen leren en nieuwe dingen beleven. Hij blijft echter wel een echte Maagd, dus dat ‘nieuwe dingen beleven’ moet vooral niet te avontuurlijk zijn.

Werken met een Maagd als collega

Over het algemeen zijn Maagden sympathieke collega’s. Ze doen hun werk goed, ze zijn zelfstandig, maar ze zijn ook erg behulpzaam voor collega’s. Dikwijls kunnen ze goed problemen oplossen door dingen heel rationeel te analyseren. De Maagd heeft echter ook een keerzijde. Als dingen niet gaan zoals een Maagd wil, dan kan de stress bij hem of haar hoog oplopen. De Maagd houdt niet van verassingen en veranderingen. Bovendien is een Maagd vaak eigenlijk ontzettend eigenwijs. Dat zorgt ervoor dat het erg moeilijk is om een Maagd mee te krijgen in een vernieuwingsproces op de werkvloer.

Het is sowieso niet makkelijk om een goed gesprek met een typische Maagd te voeren over toekomstplannen. Aan de ene kant is een Maagd namelijk nogal introvert en zegt niet graag wat hij echt vindt. Aan de andere kant is een Maagd eigenlijk ook erg overtuigd van z’n eigen gelijk. Daardoor is hij in discussies vaak niet geneigd om goed naar argumenten van andere te luisteren.

Als er echter geen discussies over grootse toekomstplannen worden gevoerd, dan is het op de meeste werkdagen juist wel aangenaam om Maagden als collega’s te hebben. Wanneer jij met een praktisch probleem op je werk zit, dan zal vaak een Maagd op een sympathieke en intelligente wijze jou helpen om het op te lossen.

Meer over


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *