Horoscoop waterman
© Pixabay.com

Wanneer heb je het sterrenbeeld Waterman? Mensen die tussen 20 januari en 18 februari geboren zijn, hebben het astrologische zonneteken Waterman. Wat vertelt de astrologie over Watermannen? Welke goede en slechte eigenschappen worden aan Watermannen toegeschreven? Hoe is hun karakter? Hoe is het om een liefdesrelatie met een typische Waterman te hebben? Met welke sterrenbeelden zijn Watermannen in de liefde doorgaans een goede match? En met welke juist niet? Hieronder vind je antwoorden op talloze vragen over het sterrenbeeld Waterman.

Karakter Waterman

Veel mensen beschouwen het als een verrijking van hun leven, dat ze typische Watermannen in hun vriendenkring hebben. Watermannen hebben een vrije geest, ze zijn origineel en spontaan. Ze houden ervan om het leven te vieren samen met anderen. Vaak hebben Watermannen eigenzinnige, vooruitstrevende ideeën die de mensen om hen heen aan het denken zetten.

Ondoordringbaar

Hoewel het vaak erg leuk, interessant en gezellig is om met Watermannen om te gaan, is het soms ook wel ingewikkeld. Watermannen zijn rebels en onvoorspelbaar. Het is dikwijls ontzettend moeilijk om echt tot hen door te dringen en om erachter te komen wat ze nou werkelijk vinden en voelen. De Waterman is erg op vrijheid gesteld. Als je te dicht bij een Waterman komt, dan zal die juist afstand van je willen nemen. In discussies kunnen Watermannen ook best bot en een tikje arrogant overkomen. Het mooie van een echte Waterman is echter, dat die heel goed sorry kan zeggen, als hij of zij later beseft fouten te hebben gemaakt.

Watermannen en de liefde

Watermannen zijn vaak dol op flirten, maar ze lijken dit meestal vooral als een spel te zien. In theorie lijken veel Watermannen beter te zijn in vriendschappen, dan in echte liefdesrelaties. Een echte Waterman kan vaak ontzettend gezellig omgaan met allerlei verschillende mensen, maar vindt het ingewikkeld om heel gepassioneerd een liefdesrelatie te onderhouden. Deels komt dat door de grote vrijheidsdrang die een Waterman in zich voelt. Toch hebben ook de meeste Watermannen diep in zichzelf uiteindelijk wel het verlangen naar die ene ware liefdespartner, die hij echt als de grote liefde van z’n leven kan beschouwen. Als het uiteindelijk tot een relatie komt en de Waterman gelooft er echt in, dan kan hij of zij zich wel erg goed inspannen om te proberen om hier een groot succes van te maken.

Waterman en seks

Doorgaans zijn Watermannen wat minder op seks gericht dan veel andere sterrenbeelden. Het hoofd van een typische Waterman zit dikwijls al overvol met allerlei creatieve ideeën en plannen op andere interessegebieden. Seks is voor hem of haar daarom vaak geen hoofdzaak. Wanneer echter een Waterman echt op iemand valt en daar de liefde mee wil bedrijven, dan kan zo’n Waterman zich toch ineens ontpoppen tot iemand met grote kwaliteiten tussen de lakens. Watermannen zijn ook in bed namelijk erg creatief, ze proberen graag heel wat standjes uit. Ook zijn het vaak liefhebbers van een uitgebreid voorspel.

Waterman en relatieproblemen

Watermannen hebben de neiging om moeilijke situaties te ontlopen. Dit kan een probleem zijn in relaties, als ze discussies over belangrijke onderwerpen telkens weer ontwijken. Watermannen houden niet van confrontaties. Als het dan toch tot een discussie over een pijnlijk onderwerp komt, dan kan de Waterman ineens heel fel zijn. Wees daar niet te bang voor. Dat is slechts een momentopname. Meestal zal een Waterman er later spijt van hebben, z’n excuses aanbieden en dan alsnog vaak met een originele oplossing komen voor het probleem waarover de discussie ontstond.

Watermannen en de vrijheid in een relatie

Als je een liefdesrelatie met een typische Waterman wil beginnen, hou er dan rekening mee dat uiteindelijk een echte Waterman altijd eigenzinnig zal blijven en altijd zijn of haar eigen weg zal gaan. Dat bedoelen ze helemaal niet slecht. Watermannen hebben het gevoel dat het voor beide partijen in een relatie goed is om elkaar heel veel vrijheid te geven. Daarbij hebben Watermannen niet altijd door hoe ontzettend veel vrijheid ze voor zichzelf nemen, vergeleken met wat andere partners in relaties gewend zijn. Dat kan soms ook over financiële onderwerpen gaan. Een Waterman kan besluiten om voor zichzelf een ontzettend dure aankoop te doen en kan er dan verbaasd over zijn dat de partner daarvan schrikt. Hoewel de Waterman die extreme vrijheid op veel gebieden opzoekt, is een typische Waterman meestal geen fanatieke vreemdganger. De echte Waterman houdt wel van flirten, maar gaat doorgaans niet verder dan dat. Het gedrag van een Waterman kan dikwijls overigens wel tot wantrouwen bij de partner leiden. Die ziet immers dat de Waterman steeds stiekem vrijheid opzoekt, van flirten houdt en heel vriendschappelijk met allerlei mensen omgaat. Dit kan ook tot conflicten leiden. De Waterman kan wel beweren dat hij geen misstappen maakt en de meeste Watermannen zijn ook echt geen vreemdgangers, maar het is heel begrijpelijk dat de partners hen op dit gebied niet altijd vertrouwen.

Welke sterrenbeelden zijn een goede match in de liefde met de Waterman?

Met welke sterrenbeelden hebben Watermannen vaak een succesvolle liefdesrelatie? Een typische Waterman is dikwijls een goede match met een echte Weegschaal. Dit zijn twee sterrenbeelden die heel sociaal met elkaar om kunnen gaan, maar ook heel sociaal zijn met anderen. Het zorgt voor een duurzame, leuke relatie, die echter niet vaak erg intens wordt. Het zijn dan ook twee sterrenbeelden die hun relaties het liefst een beetje luchtig houden en elkaar wat ruimte schenken. Watermannen kunnen ook zo’n duurzame, gelukkige relatie hebben met Tweelingen. Ook daarbij geldt weer dat ze leuk met elkaar omgaan, maar dat ze hun partner ook allebei wat ruimte gunnen. Een ander type relatie heeft een Waterman met een Boogschutter, maar ook dit zijn vaak succesvolle, lange liefdesrelaties. Boogschutters beschikken over veel energie en enthousiasme. Daarom zal een Boogschutter tamelijk snel enthousiast zijn over ideeën van de Waterman. Samen kunnen ze gezellig vele malen erop uittrekken, om allerlei avonturen te beleven.

Welke sterrenbeelden zijn een slechte match in de liefde met de Waterman?

Hoewel een Waterman qua vriendschap met ontzettend veel verschillende sterrenbeelden goed op kan schieten, ontstaan er helaas erg vaak problemen met een Waterman als een vriendschappelijke relatie verandert in een liefdesrelatie. Dan komt de ander te dicht bij de Waterman en vaak weet die niet goed hoe daarmee om te gaan. Watermannen kunnen bijvoorbeeld op hun werk prima bevriend zijn met Vissen, maar als ze een liefdesrelatie krijgen, dan gaat dat vaak helemaal fout. De Waterman vindt een Vis veel te emotioneel en snapt weinig van die heftige gevoelens. Tussen een Steenbok en een Waterman zal het ook vaak fout gaan, maar dan om totaal andere redenen. De Steenbok vindt dat de Waterman in een relatie veel te veel vrijheid opzoekt. Dit zal leiden tot irritaties. De Steenbok zal proberen om de Waterman te domineren. De Waterman zal zich daar sterk tegen verzetten. Ook een Leeuw en een Waterman zullen op een soortgelijke manier conflicten krijgen tijdens een relatie. De Leeuw heeft immers een hoog zelfbeeld en vindt dat hij of zij heel wat aandacht van de partner verdient. Watermannen hebben vaak echter helemaal niet zo veel zin om de ijdele Leeuw al die aandacht te geven. De Waterman smacht juist naar vrijheid en onafhankelijkheid. Tussen een Waterman en een Schorpioen zal het vaak om totaal andere redenen fout gaan in een liefdesrelatie. Een Schorpioen heeft behoefte aan lange, diepgravende gesprekken. Daarbij zullen vaak heel wat grote emoties omhoogkomen. Een typische Waterman schrikt van zulke grote emoties en zal proberen zulke gesprekken af te kappen. Een relatie tussen een Waterman en een Maagd zal vaak ook allerminst vlekkeloos verlopen. Een Maagd functioneert goed met routine, regelmaat en structuur. Dat zijn dingen waar een Waterman vaak juist een hekel aan heeft. Als deze twee gaan samenwonen, zal de Maagd verwachten dat de Waterman zich qua levensstijl op de partner gaat aanpassen. Daar blijkt een typische Waterman echter niet erg toe bereid. Een echte Waterman zal op zulke onderwerpen niet snel een confronterend gesprek opzoeken, maar zal in de praktijk wel heel veel vrijheid zoeken, waardoor de gezamenlijke routine, structuur en regelmaat waar de Maagd in het gezin naar smacht, heel sterk worden ondermijnd.

Werken met een Waterman

Het is vaak een zegen voor zowel de werkgever als de collega’s om Watermannen op de werkvloer te hebben. Ze hebben een positieve instelling en komen vaak met creatieve ideeën. Ook zijn het dikwijls echte teamplayers, die heel vriendschappelijk omgaan met de collega’s en hun ook graag helpen als ze problemen hebben. Toch is het niet altijd een aanrader om veel Watermannen in leidinggevende posities te hebben. De typische Waterman is eigenlijk te eigenzinnig. Ook vertonen heel wat Watermannen ontwijkend gedrag als er een echte grote crisis ontstaat op de werkvloer.

© Pexels.com

Op vakantie met een Waterman

Hoe is het om met een echte Waterman op reis te gaan? Typische Watermannen houden van avontuur. Ze willen niet dat een vakantie voorspelbaar is. Ze houden er niet van dat er gepland is wat er op elke dag tijdens een vakantie gedaan wordt. Nog meer dan in de thuissituatie, houdt een Waterman op vakantie van vrijheid. Het liefst zou een Waterman tijdens een vakantie per dag bepalen in welk hotel hij zal slapen, of zelfs in welke stad hij zal zijn. Als een Waterman het gevoel heeft dat hij zich ergens gaat vervelen, dan wil hij doorreizen naar een volgende vakantielocatie.

Beroemde Watermannen

Welke beroemdheden hebben Waterman als sterrenbeeld? Heel wat bekende mensen met vooruitstrevende ideeën waren Watermannen. Tot de bekende Watermannen behoren onder meer: Jules Verne, Charles Darwin, Abraham Lincoln, Franklin Roosevelt, Oprah Winfrey, Thomas Edison, Charles Dickens, James Dean, Angela Davis, Boris Pasternak, Wolfgang Amadeus Mozart, James Joyce en Bertolt Brecht.

Meer over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *