Horoscoop Ram

Mensen met het sterrenbeeld ram zijn lentekinderen. Ze zijn geboren tussen 20 maart en 21 april. Welke goede en slechte eigenschappen worden in de astrologie toegeschreven aan mensen met het zonneteken ram? Hoe is het karakter van mensen met dit sterrenbeeld? Hoe gedraagt een ram zich in een liefdesrelatie? En hoe is het om met een ram samen te werken? Hieronder volgt het antwoord op al die vragen over het sterrenbeeld ram.

Karakter van een ram

De lente is het jaargetijde van de hoop. De zon gaat meer schijnen, planten bloeien op. De ram is het sterrenbeeld dat het begin van de lente markeert. Mensen met dit sterrenbeeld zijn vaak positief, ambitieus, optimistisch, zelfverzekerd en strijdbaar. Dit is vooral het geval als ze aan iets nieuws beginnen. Een ram is nogal impulsief. Dikwijls gebeurt het dat een typische ram vol kinderlijk enthousiasme aan een project begint. Helaas gebeurt het dan vaak dat de ram nogal snel de interesse in dat project verliest, ermee stopt en dan met even veel goede moed weer aan een ander project begint. En vlak daarna kan een ram dan alweer aan een derde project beginnen, zonder die vorige twee projecten af te hebben gemaakt. Een echte ram is vaak wel een leiderstype. Een succesvolle ram slaagt erin om die eerste twee projecten, waar hij zelf de interesse in was verloren, aan iemand anders te geven, zodat die projecten alsnog afkomen.

Temperament van een ram

Het humeur van een ram kan snel omslaan. Ook als een ram in een ontzettend vrolijke en optimistische bui is, dan kan dat ineens veranderen. De ram ergert zich dan plotseling ontzettend aan iets of iemand. Een ram kan dan ineens ontzettend driftig worden. Ook als de ram zijn of haar zin niet krijgt, of als iets niet snel genoeg gaat voor de ram, dan kan dit tot een woede-uitbarsting leiden. Dat snel wisselende temperament heeft natuurlijk ook een positieve keerzijde. Als een ram in een negatieve bui is, kan dat humeur ook ineens ten positieve omslaan, als je erin slaagt om de ram voor iets nieuws, of grappigs, of spannends te interesseren. Dan kan de ram ineens weer vrolijk en enthousiast zijn.

Goede eigenschappen van een ram

Tot de mooie eigenschappen van de ram behoort dat hij of zij vaak vrolijk is. Als een ram in een ruimte binnenkomt, zorgt hij of zij vaak voor een enorm positieve energie, die meteen de sfeer verbetert. Het enthousiasme van een ram is vaak ontzettend aanstekelijk. Ook erg mooi is de energie die een ram heeft om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dat werkt eveneens stimulerend voor de omgeving. Een ram is doorgaans ook erg eerlijk: als een ram zijn of haar mening over iets geeft, dan weet je tenminste wat diegene echt vindt.

Slechte eigenschappen van een ram

Tot de slechte eigenschappen van een ram behoort, dat hij of zij zich snel aan dingen kan ergeren. Als iets niet gaat zoals de ram had verwacht, dan kan hij of zij humeurig worden, of zelfs woede-uitbarstingen krijgen. Een ram kan soms ook onredelijk zijn, omdat hij van anderen minstens even veel inzet en enthousiasme verwacht als hij zelf heeft. Dan wil de ram niet inzien, dat het soms heel logisch is dat andere mensen minder enthousiast over een plan zijn, of daar minder energie aan kunnen besteden, bijvoorbeeld omdat ze met andere belangrijke zaken bezig zijn. Ook kan een ram snel uitgekeken zijn op dingen en mensen, als het hem of haar minder oplevert dan verwacht.

Ram in de liefde

Hoe is een ram in de liefde? De ram is op zoek naar die ene ware, die in hem of haar gelooft. Een relatie met een ram is vaak een echt avontuur, waarbij je spiritueel, intellectueel en fysiek heel wat beleeft. Een ram houdt niet van saaiheid en zal dus vaak met de partner ergens naartoe gaan waar iets te beleven is. De ram houdt niet van oppervlakkige gesprekken over koetjes en kalfjes. Liever gaat een ram in gesprekken de diepte in. Het is erg belangrijk dat je als partner ongeveer op hetzelfde niveau zit als de ram qua vlotheid van denken en algemene ontwikkeling. Een ram verveelt zich namelijk snel als iemand te traag denkt, te weinig diepgang heeft of te weinig weet. Daarentegen wil een ram ook niet een partner hebben die qua kennis en spreekvaardigheid te ver boven hem of haar staat. Een ram is immers niet van plan om ooit onderdanig te luisteren. De ram wil altijd minstens iemands gelijke zijn in gesprekken.

Welke sterrenbeelden zijn in de liefde vaak een goede match met een ram?

Met welke sterrenbeelden hebben rammen vaak een succesvolle liefdesrelatie? Tot de sterrenbeelden waar de ram bij past behoren de leeuw, schorpioen, weegschaal en tweelingen. In een relatie tussen een leeuw en een ram zit vaak wel wat tweeledigs. Aan de ene kant passen ze heel goed bij elkaar omdat ze allebei positief en hartstochtelijk zijn. Ook voelt een ram zich vaak erg veilig bij een leeuw. Toch is er aan de andere kant ook altijd wel een beetje ergernis bij de ram over de leeuw. Vaak hebben leeuwen namelijk een hoog zelfbeeld. Ook al spreken leeuwen dikwijls op een charmante en sympathieke manier, toch zullen juist rammen dan toch vinden dat er iets bazigs, betweterigs of arrogants in de opstelling van de leeuw zit. Een ander sterrenbeeld waarmee een ram vaak een relatie heeft is een tweeling. Zij passen bij elkaar omdat ze allebei ondernemend zijn. Een ram voelt zich ook vaak aangetrokken tot een schorpioen, mede doordat mensen met dat sterrenbeeld dikwijls een mysterieuze uitstraling hebben. Heel vaak zie je ook relaties tussen een ram en een waterman. Dit is meestal kortstondig een heel feestelijke relatie. Dikwijls gaat het op de langere termijn niet goed, mede vanwege de eigenwijsheid van beide sterrenbeelden. Ook is het een probleem voor een waterman om de grote energie van de ram telkens weer aan te kunnen.

Welke sterrenbeelden zijn in de liefde vaak een slechte match met een ram?

Het gaat in de liefde opvallend vaak fout als een ram een relatie begint met iemand die als sterrenbeeld kreeft, maagd of vissen heeft. Deze sterrenbeelden hebben een heel andere gevoelswereld dan de ram. Zij vinden het dikwijls heel moeilijk om zich in te leven in een ram en vinden het ook vaak erg lastig om met de humeurwisselingen van een ram om te gaan.

De ram en seks

Er wordt beweerd dat de ram de hoogste seksdrive heeft van alle sterrenbeelden. Veel rammen zouden elke dag seks willen hebben. Daarbij moet wel worden aangetekend, dat een ram niet vaak aan lange vrijpartijen doet. De ram is doorgaans vooral een liefhebber van de vluggertjes. De allerbeste seks die je met een ram kunt hebben is ‘goedmaakseks’. Dat is ook ontzettend typerend voor een ram. Dit sterrenbeeld kan immers heel snel van humeur wisselen. Bij een ram kan een grote ruzie zomaar ineens omslaan in een heftige vrijpartij. En na afloop daarvan kan dan voor de ram weer alles goed zijn. Soms lijkt een ram na de vrijpartij helemaal te zijn vergeten, waarom er eerder op die avond ook alweer ruzie was.

Een ram in de sport

Een ram is vaak heel fanatiek. Ontzettend graag wil een ram winnen. Tijdens het sporten, maar ook tijdens spelletjes, kunnen rammen tot het uiterste gaan. Hierdoor zullen ze vaak ergens succesvol in worden. Maar als een ram te veel succes ergens mee boekt, dan kan het hem of haar gaan vervelen. Dan gaat een ram op zoek naar andere uitdagingen, om zich daar weer heel fanatiek in te storten.

Werken met een ram

Mensen met het sterrenbeeld ram kunnen inspirerend zijn op de werkvloer. Een ram heeft immers steeds nieuwe ideeën voor projecten waar hij of zij aan wil beginnen. Omdat een ram ook een leiderstype is, zal die ook de andere medewerkers stimuleren om mee te doen aan de nieuwe dingen. Helaas is een ram vaak zelf snel uitgekeken op die projecten. De ram is dus een goede initiator van dingen, maar niet iemand die op de langere termijn de leiding bij projecten moet hebben. Een ram kan voor moeilijkheden op de werkvloer zorgen. Rammen zijn eigenwijs en houden er niet van om opdrachten van anderen op te volgen. Zelfs als iemand iets heel vriendelijk vraagt, dan kan een ram nog woedend reageren met een opmerking zoals: ‘Ik volg geen commando’s van anderen op! En al helemaal niet van jou!’ Een ram is vaak geen goede diplomaat. Dikwijls formuleren rammen hun kritiek op andere mensen nogal bot, waardoor conflicten kunnen escaleren. Vaak heeft een ram er ook moeite mee om samen te werken met collega’s die hij of zij wat minder getalenteerd vindt. Al snel kan een ram zich eraan ergeren dat dingen te traag gaan.

De kracht van een ram op de werkvloer

Hoe is het per saldo om een ram op de werkvloer te hebben? Rammen hebben, mede door hun wisselende humeuren, een ingewikkeldere handleiding dan veel andere sterrenbeelden. Toch is het een zegen voor veel bedrijven, dat zij rammen als medewerkers hebben. Je moet er vooral in slagen om de kracht van een ram goed te gebruiken. Een ram kan bij nieuwe projecten een ontzettend positieve energie bijdragen en kan qua inzet in die beginperiode tot het uiterste gaan. Die oerenergie van een ram is vaak ontzettend belangrijk om van nieuwe dingen een succes te kunnen maken.

Bekende rammen

Wat zijn beroemdheden met het sterrenbeeld ram? Tot de beroemde rammen behoren onder meer Lady Gaga, Vincent van Gogh, Leonardo da Vinci, Johan Sebastian Bach, Harry Houdini, Gary Kasparov, Billie Holliday, Arentha Franklin, Charlie Chaplin, Quentin Tarantino, Marlon Brando, Hugo Claus, Sergei Rachmaninov, Clarence Seedorf, Eric Clapton, Diana Ross en Sarah Jessica Parker.

Meer over


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *