Horoscoop leeuw

Horoscoop Leeuw

Wanneer heb je het sterrenbeeld leeuw? Dit is het astrologische zonneteken van mensen die geboren zijn tussen 23 juli en 22 augustus. Ben jij benieuwd naar de goede en slechte eigenschappen die in de astrologie aan de leeuw worden toegeschreven? Wil je weten wat het karakter van de leeuw is? Ben je benieuwd hoe een leeuw zich in de liefde gedraagt? En hoe is een leeuw als collega op het werk? Hieronder krijg je antwoord op deze vragen.

Wat is het karakter van een leeuw?

De leeuw staat bekend als zelfverzekerd, maar ook als loyaal, genereus en betrokken. Een echte leeuw vindt zichzelf eigenlijk een heel nobel mens. Vaak hebben leeuwen een sympathieke uitstraling, ze houden van positivisme en humor. Negativisme houden ze liever op afstand, mede door daar grappen over te maken.

Een hartstochtelijk en zelfverzekerd temperament

De leeuw heeft een hartstochtelijk karakter. Doordat een leeuw vaak een hoog zelfbeeld heeft en zichzelf erg grootmoedig vindt, zal hij of zij niet snel geneigd zijn om een ruzie te beginnen. De leeuw voelt zich vaak verheven boven het gekissebis van andere mensen. Als gevolg van dat grote zelfvertrouwen is de leeuw echter ook niet snel geneigd om zijn eigen meningen bij te stellen. Een leeuw wil vanuit een verheven positie heus begripvol luisteren naar argumenten van anderen, maar uiteindelijk is hij vaak te eigenwijs en zelfverzekerd om zijn eigen standpunten aan te passen. Als het dan toch tot een ruzie komt, dan kan een leeuw door zijn hartstochtelijke temperament en zijn zelfvertrouwen ineens heel hard uithalen tegen opponenten.

Positieve eigenschappen

Een leeuw wil in een gezelschap vaak voor een goede sfeer zorgen. Leeuwen zitten vol levenslust en humor. Graag maken ze veel grappen. Een leeuw wil respect tonen voor mensen die anders zijn. Eveneens willen leeuwen vergevingsgezind en groothartig zijn. Ook zijn leeuwen vaak gul. Bovendien stellen ze zich dikwijls moedig op. Leeuwen zijn creatief. Ze houden er vaak van om hun passie voor kunst, cultuur en andere mooie dingen op een leuke manier aan andere mensen over te brengen.

Negatieve eigenschappen

Leeuwen hebben doorgaans een hoog zelfbeeld. Daardoor kunnen ze vaak niet goed omgaan met kritiek. Ook houden ze van veel aandacht en zijn dikwijls veeleisend voor de mensen om hen heen. Omdat een leeuw zichzelf erg belangrijk vindt, kan hij of zij soms lange monologen over zichzelf houden, waar je nauwelijks tussen kunt komen.

De leeuw en de liefde

Door zijn hartstochtelijke karakter wordt een leeuw snel en vaak verliefd. Wanneer een leeuw in een verliefde bui is, dan zal hij de ander overladen met complimenten en cadeaus. Een echte leeuw is in een relatie iemand die meer geeft dan neemt. Toch is de leeuw niet op elk moment zo. Er zijn ook periodes waarin een leeuw juist afstandelijk lijkt. Dit komt doordat hij of zij een hoog zelfbeeld heeft en dit graag bevestigd ziet. Als een leeuw te weinig complimenten en te weinig bevestiging voor zijn hoge eigenwaarde krijgt, dan kan hij wantrouwen tegenover de partner krijgen. Wanneer de leeuw dan eindelijk weer te horen heeft gekregen hoe genereus, goed en groothartig hij is, dan kan alles ineens weer helemaal goed zijn.

Impulsiviteit en trouw

Het impulsieve karakter van een leeuw kan weleens tot problemen leiden in het liefdesleven. Een leeuw kan veel te snel geneigd zijn om een relatie te beginnen, terwijl zijn verliefdheid soms maar erg kort duurt. Omdat een leeuw vaak trouw is, zal hij doorgaans niet snel geneigd zijn om een relatie te beëindigen. Mede doordat de leeuw een hoog zelfbeeld heeft, zal hij proberen om in een moeizame relatie toch een genereuze minnaar te zijn, ook als voor hem de verliefdheid eigenlijk al lang voorbij is. Dit kan in een latere fase van een relatie weleens leiden tot grote verbazing bij een partner. Als die partner om de één of andere reden, met veel pijn in het hart, besluit om de relatie met een leeuw uit te maken, dan kan het gebeuren dat de leeuw juist erg opgelucht op die mededeling reageert en rationeel concludeert dat het beter voor hen allebei is. En dat terwijl de partner juist het gevoel had dat de leeuw voor eeuwig door had gewild met hun relatie. Het einde van een relatie met een leeuw zal echter zeker niet altijd zo verlopen. Door het hoge zelfbeeld van de leeuw kan het ook gebeuren dat hij in eerste instantie sterk in zijn eer gekrenkt is en beledigd reageert, als een partner de relatie uit wil maken. Op langere termijn zal een leeuw echter meestal toch opgelucht zijn over zo’n relatiebreuk bij een moeizame relatie.

Leeuwen en seks

Leeuwen worden vaak gezien als de grootste versierders van alle sterrenbeelden. Dikwijls heeft een leeuw een grote seksdrive. Ze zijn ontzettend hartstochtelijk in bed. Een nadeel hiervan kan zijn, dat ze vaak niet erg grote liefhebbers van het tedere voorspel zijn. Een man met het sterrenbeeld leeuw is vaak dominant in bed. Een vrouw met datzelfde sterrenbeeld wil aan het begin van de seks vaak overweldigd worden. Er is wel troost voor partners die van knuffelen houden. Na een heftig begin van de seks, heeft een leeuw in het tweede deel van een vrijpartij vaak wat meer aandacht voor de meer tedere onderdelen van het liefdesspel.

Een relatie en kinderen met een leeuw

Een leeuw is erg trouw en loyaal. Veel leeuwen hebben een grote kinderwens. Ze kunnen vaak ook erg goed en liefdevol met hun kinderen omgaan. Ze zien hun partner en kinderen als een soort roedel, die ze graag bij elkaar houden. Daarbij ziet de leeuw natuurlijk eigenlijk vooral zichzelf als het stralende middelpunt van de groep.

Welke sterrenbeelden zijn in de liefde een match met een leeuw?

Tot de sterrenbeelden waarmee een leeuw dikwijls een lange relatie kan hebben, behoren de kreeft en de vissen, maar het is eveneens mogelijk om een goede match met een andere leeuw te hebben. Om een succesvolle, duurzame liefdesrelatie te hebben, moet een leeuw vaak echter wel aan zichzelf werken. Om harmonieus om te gaan met een partner, moet een leeuw leren om beter om te gaan met kritiek van de partner. Ook moet de leeuw juist leren om de kritiek die hij of zij heeft op de partner niet te direct, te vaak en te impulsief te uiten.

Welke sterrenbeelden zijn vaak geen match met een leeuw?

Er zijn heel wat sterrenbeelden waarvoor een langdurige relatie met een leeuw problematisch kan zijn. Daartoe behoren de waterman, steenbok, maagd, stier en schorpioen. Hiervoor zijn allerlei uiteenlopende redenen. Zo is een leeuw vaak te intens voor een stier en te avontuurlijk voor een maagd. Een relatie tussen een leeuw en een steenbok zal vaak misgaan omdat ze allebei te eigenwijs zijn, wat tot te veel conflicten leidt. Een relatie tussen een leeuw en een waterman kan op korte termijn leuk zijn, maar vaak gaat het op lange termijn fout tussen deze sterrenbeelden. Dit komt dikwijls doordat een leeuw veel aandacht van z’n partner eist en de waterman dat op lange termijn niet telkens zal geven. Als gevolg daarvan kan een leeuw zich beledigd en verwaarloosd voelen, wat tot conflicten leidt.

© Pexels.com

De leeuw en het werk

Hoe is het om een leeuw als collega te hebben op je werk? Een leeuw is vaak enthousiast en positief. Leeuwen werken hard, zijn ambitieus en tonen dikwijls initiatief. Ze zijn in denkprocessen ook vaak creatief. Zij willen opvallen en staan graag in de belangstelling. Doordat leeuwen een hoog zelfbeeld hebben en dat ook willen uitstralen, komen ze vaak charismatisch over. Ook willen ze zich moedig opstellen. Hierdoor worden aan leeuwen relatief vaak leidinggevende functies gegeven. In zo’n leidinggevende positie kunnen ze dikwijls voor een goede sfeer op de werkvloer zorgen. Hoewel leeuwen zelf vaak extravert en zelfverzekerd zijn, kunnen ze als leidinggevenden juist ook op een goede, beschermende manier omgaan met medewerkers die onzeker en introvert zijn. De leeuw houdt het team op de werkvloer graag bij elkaar, alsof het een familie is. Er zijn echter ook duidelijk nadelen verbonden aan leeuwen op de werkvloer. Ze kunnen heel moeilijk tegen kritiek en zijn erg eigenwijs. Ook willen ze zich eigenlijk nooit onderdanig opstellen, het liefst nemen zij bij alles de leiding. Heel wat leeuwen zijn er ook niet goed in, om toe te geven dat ze fouten maken.

Met een leeuw op vakantie

Een leeuw houdt ervan om van het leven te genieten. Daar hoort bij dat hij of zij graag op vakantie gaat. Toch moet daar een belangrijke kanttekening bij gemaakt worden. De leeuw wil namelijk het liefst wel echt een vakantie op zijn of haar eigen manier beleven en van elke dag volop genieten. Daarover sluit een leeuw niet graag een compromis. Als een leeuw mag kiezen tussen een lange vakantie die niet helemaal aan al zijn eisen voldoet, of een zeer korte vakantie die dat wel doet, dan gaat hij voor die korte.

Beroemde leeuwen

Welke beroemdheden hebben het sterrenbeeld leeuw? Dat zijn onder meer Napoleon Bonaparte, Louis van Gaal, Barack Obama, Madonna, Bill Clinton, Hans van Mierlo, Mick Jagger, Joop den Uyl, Ben Affleck, Fidel Castro, Benito Mussolini, Robert de Niro, Alfred Hitchcock en Roman Polanski.

Een leeuw wil stralen als een magistrale zon

De leeuw is typisch een sterrenbeeld uit de zomer. Mensen die in deze periode zijn geboren, zijn vaak positief, creatief, hartstochtelijk, extravert en genereus, maar ook bazig. Het liefst wil elke leeuw de mensen om zich heen volop warmte en geluk geven. De leeuw wil hen bestralen als een magistrale zon. Een leeuw wil het liefst ook het centrum zijn, waar alles om draait. Een probleem waar veel leeuwen aan moeten werken is, dat ze van nature te zelfverzekerd zijn en daarom moeilijk kunnen omgaan met kritiek.

Meer over


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *