Horoscoop Steenbok

Steenbok is het astrologische zonneteken van mensen die geboren zijn tussen 22 december en 19 januari. Wat zijn de goede en slechte eigenschappen die door de astrologie vaak aan Steenbokken worden toegeschreven? Hoe gedraagt een typische Steenbok zich in de liefde? Met welke sterrenbeelden heeft een Steenbok vaak een succesvolle liefdesrelatie? En met welke sterrenbeelden juist niet? Antwoorden op al die vragen over het sterrenbeeld Steenbok vind je hieronder.

Karakter Steenbok

Steenbokken zijn kinderen van de winter. Voor andere mensen kunnen Steenbokken weleens koel en berekenend overkomen. Een Steenbok is echter vooral heel rationeel en pragmatisch. Bovendien is een typische Steenbok ook erg betrouwbaar en heeft veel verantwoordelijkheidsbesef. Je kunt ook best vaak goed lachen met de scherpe humor van een Steenbok.

De koppige Steenbok

Steenbokken staan bekend als ontzettend koppig. Je kunt hun niet snel van mening laten veranderen. Wanneer je ruzie met een Steenbok krijgt, dan kan dat heel heftig worden. Sommige mensen vinden Steenbokken vaak hard voor anderen. Daarbij moet echter worden aangetekend dat een typische Steenbok vaak harder voor zichzelf is, dan voor anderen. Als hij zich hard opstelt tegenover iemand, dan heeft hij daar vaak sterke morele redenen voor.

Goede eigenschappen

Wat zijn de goede eigenschappen van Steenbokken? Het zijn ontzettend trouwe doorzetters. Een echte Steenbok zal jou nooit zo maar laten stikken. Samen met een Steenbok kun je grootse dingen verwezenlijken. Steenbokken hebben doorgaans veel zelfdiscipline. Ze zijn ernstig en ze doen hun best om dingen beter te maken.

Slechte eigenschappen

Heel wat mensen vinden het toch ingewikkeld om met Steenbokken om te gaan. Steenbokken komen vaak tamelijk gesloten over. Omdat ze extreem rationeel proberen te zijn, prikken ze vaak de droombeelden van anderen door, ook als dit niet goed voor de sfeer is. Ze hebben een scherp oog voor problemen en tekortkomingen. Hierdoor komen ze vaak pessimistisch over. Wanneer je die eigenschappen koppelt aan de spreekwoordelijke eigenwijsheid van dit sterrenbeeld, dan zul je begrijpen dat veel mensen het niet altijd een feest vinden om met Steenbokken om te gaan.

Steenbokken en de liefde

Hoe zijn Steenbokken in de liefde? Voor een Steenbok is de liefde een serieuze zaak, zoals het hele leven voor hem geen spelletje is. Mensen met dit sterrenbeeld kunnen tijdens een date wel heel vriendelijk en attent doen, maar echt romantisch zijn de meeste Steenbokken van nature niet. Ze denken vooral heel rationeel over de liefde. Een Steenbok is vooral op zoek naar die ene ware liefde van zijn of haar leven. Doordat veel Steenbokken niet beschikken over een hartstochtelijk romantisch temperament, kunnen ze op potentiële partners weleens enigszins kil en berekenend overkomen. In werkelijkheid is een typische Steenbok van binnen echter helemaal niet kil. De Steenbok bedoelt het juist heel goed in de liefde en is uiteindelijk vaak veel betrouwbaarder en oprechter met jou begaan, dan veel andere sterrenbeelden.

Een relatie met een Steenbok

Hoe is het om een relatie met een Steenbok te hebben? Rationeel gezien zijn er ontzettend veel positieve dingen over een relatie met een typische Steenbok te vertellen. Een Steenbok is betrouwbaar. Een echte Steenbok is niet geneigd tot vreemdgaan. Steenbokken zijn harde werkers. De Steenbok zal zich ook volop inzetten om jou met dingen te helpen. Een Steenbok is een echte regelaar, die ervoor wil zorgen dat zo veel mogelijk dingen goed gaan in jullie gezin. Toch heeft de typische Steenbok ook wel karaktereigenschappen die voor heel wat mensen moeilijk te accepteren zijn in een liefdesrelatie. Zo is de Steenbok ontzettend eigenwijs. Een ruzie met een Steenbok kan daarom nogal heftig worden. Ook is een Steenbok erg geneigd om vooral veel problemen te zien, die in de toekomst zouden kunnen ontstaan. Hierdoor kan de sfeer in de relatie te pessimistisch worden.

Steenbok en seks

Een Steenbok is van nature beslist geen flirt. De typische Steenbok is ook niet iemand die voor onenightstands gaat. Als een Steenbok echter die ene ware heeft gevonden, dan kan zo’n Steenbok een verrassend goede partner tussen de lakens blijken te zijn. Een echte Steenbok is namelijk iemand die zijn best doet om goed te zijn in alle dingen die hij belangrijk vindt, waaronder dus ook seks met zijn of haar partner.

Met welke sterrenbeelden is een Steenbok een goede match in de liefde?

Wat zijn sterrenbeelden waarmee Steenbokken vaak een succesvolle liefdesrelatie hebben? Steenbokken en Vissen blijken dikwijls heel gelukkig samen te leven. Deels komt dit doordat de Vissen het dominante karakter van de Steenbokken accepteren. Vissen zien vaak in dat de Steenbok met goede bedoelingen zo veel mogelijk dingen voor jullie allebei wil regelen en dat die Steenbok daar vaak ook erg goed in is. Een Vis kan heel veel liefde voor zo’n praktische Steenbok voelen, terwijl sommige andere sterrenbeelden de Steenbok juist te kil en berekenend vinden. Een Vis kan er ook alles aan willen doen, als toegewijde partner, om de Steenbok zo goed mogelijk te laten functioneren. Dit is dus een uitstekende basis voor een duurzame liefdesrelatie. Ook een Steenbok en een Maagd zijn vaak een goede match voor een duurzame relatie. Beide sterrenbeelden zijn pragmatisch en vertrouwen elkaar. Wanneer het meer om een seksuele relatie gaat, dan zijn de Steenbok en de Schorpioen vaak een goede match. Bij ontmoetingen tussen Steenbokken en Schorpioenen komt namelijk veel erotische energie vrij. Waar een Steenbok bij heel wat andere sterrenbeelden wat afstandelijk over kan komen, voelt hij of zij zich bij een Schorpioen vaak juist erg fysiek aangetrokken. Deze twee sterrenbeelden zorgen samen ontzettend vaak voor vuurwerk tussen de lakens.

Met welke sterrenbeelden is een Steenbok een slechte match in de liefde?

Een Steenbok is vaak geen goede match in de liefde met een Leeuw. Steenbokken kunnen zich vaak kapot ergeren aan de hooghartige Leeuwen, die ervan houden om allerlei visionaire monologen over zichzelf te houden. Ook vinden Steenbokken vaak dat Leeuwen veel te veel geld verkwisten voor zinloze dingen. De Leeuw vindt daarentegen de Steenbok vaak veel te pessimistisch. Ook tussen Steenbokken en Tweelingen gaat het vaak mis, mede omdat de Tweelingen vinden dat Steenbokken een te negatieve mentaliteit hebben. Daarnaast vinden Steenbokken vaak dat Tweelingen het leven niet serieus genoeg nemen. Tussen Steenbokken en Watermannen is er ook niet vaak een romantische klik. Een typische Waterman heeft veel idealistische, vooruitstrevende plannen. Een nuchtere Steenbok luistert daar vaak hoofdschuddend naar en vindt dat allemaal naïeve luchtfietserij. Een sterrenbeeld waar een Steenbok zich eigenlijk best wel toe voelt aangetrokken, maar waarmee hij of zij vaak uiteindelijk geen lange relatie heeft, is de Weegschaal. Een Steenbok zoekt namelijk stabiliteit in een partner en hij komt bij een Weegschaal vaak tot de conclusie dat die veel te wispelturig is.

Steenbok en werk

Elke werkgever wil typische Steenbokken als werknemers. Ze werken hard, zijn ambitieus en betrouwbaar. Ze doen hun werk erg ordentelijk. Bovendien zijn ze vaak intelligent. Voor andere medewerkers kunnen de ervaringen met Steenbokken op de werkvloer nog weleens wisselend zijn. Op zich worden Steenbokken door de meeste collega’s ook als integere, harde werkers beschouwd. In de omgang kunnen Steenbokken echter nog weleens bot en autoritair overkomen. Door hun prestaties stijgen heel wat Steenbokken naar leidinggevende posities in bedrijven. Vaak lijkt zo’n hoge positie in theorie goed bij hen te passen, omdat ze veel kennis, inzet en ambitie hebben. Maar in de praktijk gaat het nog weleens mis omdat Steenbokken vaak niet over de grote sociale talenten beschikken, die nodig zijn bij zo’n baan. Een Steenbok houdt ervan om mensen puur op rationele gronden te overtuigen van zijn inzichten. Daar is de Steenbok dikwijls ook wel echt goed in. Vaak is een Steenbok echter geen ster in het omgaan met emoties. Ook is een Steenbok doorgaans niet iemand die een grootse visie ontwikkelt waarmee hij mensen op de lange termijn kan inspireren.

Steenbok en vakantie

Veel Steenbokken zijn geen avonturiers. Als ze op vakantie gaan, dan willen ze het liefst alles van tevoren goed geregeld en gepland hebben. Ze houden niet zo van verrassingen. Toch gebeurt het vaak dat één voorspelling die Steenbokken voor hun vakantie doen, in de praktijk niet uitkomt. Vaak nemen Steenbokken zich namelijk hardop voor om tijdens de vakantie eindelijk eens echt rust te nemen en niet met hun werk bezig te zijn. Maar in de praktijk zijn ze op hun vakantieadres uiteindelijk toch vaak weer dingen voor hun werk aan het regelen, of zijn ze toch stiekem nieuwe plannen voor het werk aan het ontwikkelen.

Steenbokken kunnen veranderen

Van nature zijn Steenbokken ontzettend serieus. Daardoor kunnen ze bot en kil overkomen op andere mensen, terwijl ze dingen eigenlijk heel goed bedoelen. Steenbokken houden ervan om zichzelf op een rationele manier te analyseren. Daarbij kunnen Steenbokken vaak harde conclusies over zichzelf trekken. Heel wat Steenbokken komen in de loop van hun leven wel tot het inzicht dat ze moeten leren relativeren. Ook snappen ze, dat ze moeten proberen om sympathieker over te komen. Uiteindelijk zijn er heel wat steenbokken die erin slagen om een kleine metamorfose door te maken en hierin beter te worden. Een belangrijk middel daarbij is humor. Van nature is een Steenbok vaak helemaal geen grote grappenmaker. Een typische Steenbok heeft echter wel een scherpzinnige geest en kan zich aanleren om in bepaalde situaties grappen te maken, om zo de sfeer te verbeteren. Hoewel een Steenbok dus vaak eigenlijk geen natuurtalent is in de sociale omgang met andere mensen, kan hij of zij wel leren om daar beter in te worden, mede door de scherpzinnigheid en de wil tot het leren van dingen, die zo typerend voor dit sterrenbeeld zijn.

Beroemde Steenbokken

Welke beroemdheden hebben het astrologische zonneteken Steenbok? Tot de beroemde Steenbokken behoren onder meer Nostradamus, J.R.R. Tolkien, Aristoteles Onassis, Richard Nixon, Ingrid Betancourt, Isaac Newton, Elvis Presley, Jeanne d’Arc, Henri Matisse, Louis Pasteur, Martin Luther King en Mel Gibson.

Meer over


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *