Horoscoop weegschaal
© Pixabay.com

De weegschaal (ook wel bekend als het sterrenbeeld Libra in het Engels) is het zevende teken van de dierenriem en wordt geregeerd door Venus. Als je geboren bent tussen 23 september en 22 oktober val je onder dit luchtteken. In dit artikel wordt het sterrenbeeld uitgelicht, van hun seksuele voorkeuren tot hun karakter, zodat jij alles weet van dit sterrenbeeld.

Karakter van een Weegschaal

De weegschaal staat bekend om zijn charmante en grappige karakter. Ze hechten veel waarde aan rechtvaardigheid en zijn vaak bemiddelaar in conflictsituaties. Dit verklaart ook waarom ze zo diplomatiek zijn en streven naar vrede en harmonie. Dit leidt soms tot compromissen, waarbij ze hun eigen behoeften opofferen voor een ander. Daarnaast hebben ze een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, waarbij ze eerst een situatie vanaf beide kanten bekijken voordat ze en oordeel vellen.

Temperament van een Weegschaal

De weegschaal is over het algemeen geen sterrenbeeld dat snel boos is en veel temperament heeft. Ze zijn voornamelijk kalm en evenwichtig. Ook vermijden ze het liefst confrontaties als dit mogelijk is. Dit maakt de weegschaal een vriendelijke gesprekspartner en fijne bemiddelaar. Echter, ze kunnen besluiteloos zijn, omdat ze hun opties soms té zorgvuldig afwegen voordat ze een keuze maken. Dit kan leiden tot irritaties bij andere sterrenbeelden.

Positieve eigenschappen van een Weegschaal

De weegschaal heeft een aantal positieve eigenschappen waardoor ze geadoreerd worden.

  • Sociaal: Weegschalen houden van contact met mensen en worden vaak omringd door de mensen. Ze zijn goedhartig en leuk om mee om te gaan.
  • Charmant: Weegschalen hebben een natuurlijke charme, waardoor ze vaak aangenaam gezelschap zijn voor anderen.
  • Diplomatiek: Weegschalen weten hoe ze met lastige situaties moeten omgaan en hoe ze conflicten kunnen oplossen.
  • Kunstzinnig: Weegschalen hebben vaak een creatieve inslag, wat maakt dat hun interesse vaak ligt bij kunst en cultuur. Daarnaast zijn ze vaak nieuwsgierig en leergierig, waar andere sterrenbeelden niet snel aan kunnen tippen.

Negatieve eigenschappen van een Weegschaal

De weegschaal heeft ook een aantal negatieve eigenschappen die nu worden uitgelicht.

  • Onzeker: Weegschalen hechten veel waarde aan wat anderen van hun denken en kunnen hierdoor onzeker zijn over zichzelf. Ze hebben veel geruststelling nodig van anderen om hun zelfwaarde hoog te houden.
  • Besluiteloos: Weegschalen vinden het moeilijk om beslissingen te nemen omdat ze alle opties overwegen. Hierdoor kunnen ze besluiteloos overkomen en duurt het nemen van een beslissing lang.
  • Vermijdend: Weegschalen zijn vaak conflict vermijdend en streven naar harmonie tussen mensen. Ze vermijden confrontaties met anderen, zelfs als deze wel nodig zijn.
  • Zelfzuchtig: Weegschalen kunnen soms te veel belang hechten aan hun uiterlijk of zichzelf waardoor ze oppervlakkig en zelfzuchtig overkomen.

Weegschaal en liefde

Weegschalen zijn enorm romantisch en houden van het delen van hun leven met een partner. Ze gedijen het beste in een liefdevolle en harmonieuze relatie. Ze zijn toegewijd aan hun partner en zullen er alles aan doen om de relatie te laten slagen. Ze kunnen hierdoor moeilijk alleen zijn en zullen altijd proberen hun partner gelukkig te maken.

Weegschaal in een relatie

Zoals net al aangegeven, gedijen weegschalen in een relatie. Ze zijn dan ook toegewijde partners die streven naar harmonie in de relatie. Ze zijn bereid om compromissen te sluiten om de vrede te bewaren. Weegschalen geven zichzelf daarom nooit helemaal bloot in een relatie, omdat ze niet willen dat er confrontatie ontstaat. Wel zorgt dit ervoor dat er weinig spanning ontstaat in de relatie.

De Weegschaal man en liefdesverdriet

Weegschaal mannen worden diep getroffen door liefdesverdriet. Ze zijn verward en begrijpen niet dat iemand hun onvoorwaardelijke liefde zou kunnen afwijzen. Ze hebben het dan ook moeilijk om de pijn van een gebroken hart te verwerken. Ze hebben dan hulp nodig om de pijn te verwerken. Als een weegschaal man zelf de relatie beëindigd, voelt hij zich krachtig en herstelt hij zich snel.

De Weegschaal vrouw en liefdesverdriet

Weegschaal vrouwen beleven liefdesverdriet, net zoals verliefdheid, heel intens en persoonlijk. Ze voelen zich vaak schuldig en vragen zich af wat ze fout hebben gedaan in de relatie. Ze kunnen ook boos worden als ze liefdesverdriet ervaren. Daarnaast is loslaten ook moeilijk voor weegschaal vrouwen. Weegschaal zal bellen, appen of mailen naar haar ex, omdat ze graag weer samen wil zijn met haar ex.

Ex-partner als Weegschaal

Als een Weegschaal de relatie beëindigt, zullen ze altijd proberen de harmonie en vrede te bewaren. Dit doen ze door op een vriendelijke manier de relatie te beëindigen. Ze zullen proberen om eerst problemen in de relatie op te lossen voordat ze de relatie stop zetten. Wel hebben ze even de tijd nodig om te herstellen van een relatie breuk, omdat ze diep verbonden zijn met hun ex-partner.

Vreemdgaan en de Weegschaal

Weegschalen hechten veel waarde aan loyaliteit in een relatie, waardoor ze over het algemeen een hoge afkeur hebben tegen vreemdgaan. Ze zullen dan ook niet snel vreemdgaan, tenzij ze het gevoel hebben dat de ander hun geen loyaliteit teruggeeft.

Seksdrive van een Weegschaal

Weegschalen hebben meestal een gezonde seksdrive. Ze hechten veel waarde aan intimiteit met hun partner en willen zich geliefd voelen. Ze zullen dan ook moeite doen om aan de behoeften van hun partner te voldoen. Hun voorkeur gaat dan wel meer uit naar de details van de daad dan de daad zelf. Ze houden van champagne, aardbeien, slagroom, massageolie… Alles erop en eraan!

Weegschalen in bed

Weegschalen zijn sensueel en liefdevol in bed. Ze houden van het liefdesspel van verleiding en laten zichzelf in de watten leggen. Ze houden van romantiek en streven naar een diepe emotionele connectie tijdens de seks. Ze vinden het belangrijk om de behoeften van hun partner te begrijpen en te vervullen.

Perfecte match voor de Weegschaal

De perfecte match voor een weegschaal is een partner die goed samengaat met hun karakter. Sterrenbeelden zoals Ram, Stier, Tweelingen, Leeuw en Waterman zijn de perfecte match voor een Weegschaal. Dit komt omdat deze sterrenbeelden complementaire eigenschappen hebben. Zo voelt een Weegschaal zich veilig bij een Stier en brengt een Tweeling veel humor en plezier.

Slechte match voor de Weegschaal

Weegschalen kunnen moeite hebben met tekens die extreem koppig of dominant zijn. Voorbeelden hiervan zijn de Steenbok en Schorpioen. De Schorpioen heeft namelijk moeite met de besluiteloosheid van de Weegschaal. De Steenbok richt zich het meeste op de toekomst, terwijl de Weegschaal zich liefst richt op het hier en nu. Dit leidt uiteindelijk ook tot frustraties.

Vriendschappen van de Weegschaal

Weegschalen bevinden zich het liefst onder de mensen. Ze gedijen dan ook goed in vriendschappen en vallen vaak in de smaak vanwege hun open en charmante persoonlijkheid. Ze zijn loyale vrienden die dag en nacht klaarstaan om te helpen. In het bijzonder kan de Weegschaal het goed vinden met de Boogschutter en de Maagd.

Weegschaal op het werk

Op het werk is de Weegschaal sterk in zijn sociale en diplomatieke vaardigheden. Ze gedijen in teamverband en kunnen erg goed samenwerken met anderen. Echter, hun besluiteloosheid kan vertragingen veroorzaken bij het nemen van beslissingen.

Stress en de Weegschaal

De Weegschaal is over het algemeen gevoelig voor stress, omdat ze zich snel verantwoordelijk voelen voor de harmonie in hun omgeving. Daardoor kunnen ze zich overweldigd voelen als er conflict ontstaat in hun omgeving. Ze trekken zich dit dan persoonlijk aan en proberen de problemen op te lossen. Om hun stress te verminderen, moet de Weegschaal leren om grenzen te stellen en bewaren

Gezondheid van de Weegschaal

Weegschalen nemen hun gezondheid vaak serieus. Ze proberen dan ook een gezonde levensstijl te handhaven door regelmatig te sporten en gezond te eten. Ze zijn dan ook gevoelig voor stress gerelateerde aandoeningen, dus stressbeheersing is cruciaal voor hun welzijn. Sporten zoals pilates en yoga zijn dan ook aan te raden voor de Weegschalen onder ons.

© Pexels.com

Reizen als Weegschaal

Weegschalen hebben een voorliefde voor reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ze genieten van plekken waar kunst, cultuur en schoonheid samen komen. Het maakt de Weegschaal verder niet veel uit waar ze zijn, zolang het maar gezellig is. Plekken zoals Spanje, Portugal, Oostenrijk en Zwitserland zijn ideaal voor de Weegschaal.

Levenslessen voor de Weegschaal

Een belangrijke levensles voor de Weegschaal is dat ze hun eigen behoeften en wensen vaker voorop moeten stellen. Ze moeten proberen voor zichzelf op te komen en duidelijke grenzen stellen. Daarnaast moeten ze leren om sneller beslissingen te nemen, zodat irritatie voorkomen kan worden. Ook moeten Weegschalen zich beseffen dat niet alle conflicten vermeden kunnen worden en dat confrontaties soms nodig zijn om persoonlijk te groeien.

In het leven van de Weegschaal draait alles om harmonie en behoud van vrede in relaties. Ze houden van kunst, cultuur en schoonheid, maar streven voornamelijk naar rechtvaardigheid. Als Weegschalen aan hun zwakke punten werken en hun sterke punten koesteren, kunnen ze enorm geluk bereiken.

Meer over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *