Stimuleer de ontwikkeling van de zintuigen en motoriek van jouw baby met dit speelgoed!

Er is ontzettend veel variatie te vinden in babyspeelgoed. Zo veel zelfs dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want welk speelgoed is niet alleen leuk om mee te spelen, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van de zintuigen en motoriek van jouw baby? Lees snel verder om ideeën te krijgen als je voor het eerst ouder wordt of op zoek bent naar een leuk, maar vooral nuttig kraamcadeau.

Een combinatie van de zintuigen en motoriek

Er is speciaal speelgoed op de markt gebracht wat op een positieve manier bijdraagt aan de sensomotorische ontwikkeling. Hierbij wordt er door baby’s gebruik gemaakt van zowel de zintuigen als de motoriek. Als we het hebben over motoriek wordt er onderscheid gemaakt tussen de fijne motoriek, denk hierbij aan kleine bewegingen, en de grove motoriek. Het volgende speelgoed zorgt ervoor dat baby’s veel leren en ontwikkelen:

  • Sensorische ballen. Met dit speelgoed kan jouw baby van alles ontdekken. Zo kan ermee gerold, gevoeld en eraan geknabbeld worden. De zintuigen spelen hier een grote rol bij. Doordat de ballen felgekleurd zijn, zijn ze erg aantrekkelijk voor baby’s.
  • De babygym. Doordat er zoveel te beleven valt wanneer een baby onder een babygym ligt, draagt het bij aan de fijne en grove motoriek. Ook prikkelt het de zintuigen, doordat een babygym vaak uit veel kleuren, geluidjes en lampjes bestaat.
  • Activiteitenkussen. Dit speelgoed is vergelijkbaar met de babygym, alleen dan een stuk kleiner. Laat jouw baby op zijn of haar buik liggen om het activiteitenkussen, met veel kleur en geluidjes, te ontdekken. Spelen op de buik is goed voor de motorische ontwikkeling van jouw kleintje.

De ontwikkeling van peuters en kleuters

Ook na de babyfase is er nog genoeg leuk speelgoed te vinden wat peuters en kleuters helpt bij de ontwikkeling van de zintuigen en motoriek.

  • Speelrijst en kinetisch zand. Spelen met speelrijst en zand werkt rustgevend en zal bijdragen aan de creativiteit van jouw kind. Kinetisch zand is daarnaast perfect voor een ieder die ervan houdt om te bouwen en figuurtjes te maken.
  • Balansbord. Vooral voor de motorische ontwikkeling is het balansbord het perfecte speelgoed. Daarnaast ontwikkelt jouw kind ook zijn of haar coördinatie en evenwicht. Al met al speelgoed wat niet alleen maar leuk is om mee te spelen, maar ook veel bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw kind.

Of jouw kind nu een baby, peuter of kleuter is, er is genoeg leuk speelgoed te koop wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de zintuigen en de motoriek. Koop bijvoorbeeld een babygym of activiteitenkussen, waar veel kleuren in verwerkt zijn en die allebei uitnodigen om lekker veel te bewegen. Ook kan jouw baby op ontdekkingstocht gaan met de sensorische ballen. Is jouw kind te groot geworden voor dit speelgoed, koop dan speelrijst, zand of een balansbord. Hiermee kan je de creativiteit stimuleren en motoriek en zintuigen ontwikkelen.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *